Gegrilde meloen met parmaham van de bbq
bewaar
bewaar

Gegrilde meloen met parmaham van de bbq

De klassieker ham met meloen, maar dan van de bbq. Die nieuwe zomerjas past 'm goed!

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Halveer de meloen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.

Gril de meloenparten ca. 10 min. op de barbecue tot er grilstrepen ontstaan, ze hoeven niet helemaal warm te worden. Keer halverwege. Laat de meloen afkoelen.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve citroen en pers de (halve) vrucht uit. Roer een dressing van de olie en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Verdeel de rucola over een grote, platte schaal. Giet de dressing erover en hussel door elkaar. Verdeel de meloenparten over de schaal. Drapeer er de plakken parmaham over. Bestrooi met het citroenrasp en maal er eventueel nog peper over.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde meloen met parmaham van de bbq

De klassieker ham met meloen, maar dan van de bbq. Die nieuwe zomerjas past 'm goed!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig