Gegrilde meloen met parmaham van de bbq
De klassieker ham met meloen, maar dan van de bbq. Die nieuwe zomerjas past 'm goed!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de meloen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.
Gril de meloenparten ca. 10 min. op de barbecue tot er grilstrepen ontstaan, ze hoeven niet helemaal warm te worden. Keer halverwege. Laat de meloen afkoelen.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve citroen en pers de (halve) vrucht uit. Roer een dressing van de olie en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de rucola over een grote, platte schaal. Giet de dressing erover en hussel door elkaar. Verdeel de meloenparten over de schaal. Drapeer er de plakken parmaham over. Bestrooi met het citroenrasp en maal er eventueel nog peper over.
Gegrilde meloen met parmaham van de bbq
De klassieker ham met meloen, maar dan van de bbq. Die nieuwe zomerjas past 'm goed!
bijgerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de meloen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.
Gril de meloenparten ca. 10 min. op de barbecue tot er grilstrepen ontstaan, ze hoeven niet helemaal warm te worden. Keer halverwege. Laat de meloen afkoelen.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve citroen en pers de (halve) vrucht uit. Roer een dressing van de olie en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de rucola over een grote, platte schaal. Giet de dressing erover en hussel door elkaar. Verdeel de meloenparten over de schaal. Drapeer er de plakken parmaham over. Bestrooi met het citroenrasp en maal er eventueel nog peper over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 cantaloupemeloen
½ citroen
2 el traditionele olijfolie
85 g rucola
90 g parmaham
Dit heb je nodig
barbecue