Eenpansgerecht met kip en snijbonen
Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.
Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen
Instructievideo - 00:22 min.
Eenpansgerecht met kip en snijbonen
Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g scharrel kipfilets
2 el milde olijfolie
2 el kipkruiden
400 g snijbonen
300 g pandanrijst
600 ml kokend water
300 g snoeptomaatjes