Salade met kip & fruitbierdressing
Je salade krijgt een extra vleugje zomer door de dressing met fruitbier te maken.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in repen. Ris de blaadjes van ¾ van de takjes tijm. Bestrooi de kip met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 9 min. gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de steel, het loof en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof. Halveer de knollen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de romainesla en het basilicum in reepjes.
Neem de kip uit de pan en houd afgedekt warm. Laat het bakvet in de pan zitten en schenk de Fruitesse en balsamicoazijn erbij. Leg de rest van de tijm erin en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot een dressing. Dit duurt ca. 7 min. Verwijder het takje tijm en laat de dressing een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de venkel, sla, frambozen en het basilicum over een grote platte schaal. Verkruimel de blue stilton erboven en verdeel de kip en het venkelloof erover. Besprenkel de salade met de dressing.
Salade met kip & fruitbierdressing
Je salade krijgt een extra vleugje zomer door de dressing met fruitbier te maken.
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in repen. Ris de blaadjes van ¾ van de takjes tijm. Bestrooi de kip met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 9 min. gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de steel, het loof en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof. Halveer de knollen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de romainesla en het basilicum in reepjes.
Neem de kip uit de pan en houd afgedekt warm. Laat het bakvet in de pan zitten en schenk de Fruitesse en balsamicoazijn erbij. Leg de rest van de tijm erin en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot een dressing. Dit duurt ca. 7 min. Verwijder het takje tijm en laat de dressing een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de venkel, sla, frambozen en het basilicum over een grote platte schaal. Verkruimel de blue stilton erboven en verdeel de kip en het venkelloof erover. Besprenkel de salade met de dressing.
variatietip:
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
390 g scharrelkipdijfilet
4 takjes verse tijm
30 g ongezouten roomboter
2 venkelknollen
2 kropjes babyromainesla
15 g verse basilicum
250 ml Liefmans fruitesse alcohol free
4 el balsamicoazijn
140 g verse frambozen
100 g Blue Stilton blauwaderkaas