Havermelk
bewaar
bewaar

Havermelk

Voor zelfgemaakte haverdrink heb je maar 4 dingen nodig: haver, water, ahornsiroop en een nachtje geduld.

10 min. bereiden / 6 uur wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Week de havermout minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet af (het weekwater wordt niet gebruikt) en spoel de geweekte havermout in een zeef onder koud stromend water.

Doe de haver met het water in de blender. Maal in 2 min. fijn. Schenk het mengsel in delen door de zeef. Druk eventueel met een lepel voorzichtig aan, zodat alle vocht eruit komt.

Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.

bewaartipDe haverdrank is afgedekt in de koelkast 5 dagen houdbaar.
kookstaptipJe kunt ook een kaasdoek gebruiken om de melk te zeven.
bereidingstipDe ahornsiroop geeft de haverdrank een lichtzoete en iets vollere smaak, maar je kunt het ook weglaten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Havermelk

Voor zelfgemaakte haverdrink heb je maar 4 dingen nodig: haver, water, ahornsiroop en een nachtje geduld.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig