Havermelk
Voor zelfgemaakte haverdrink heb je maar 4 dingen nodig: haver, water, ahornsiroop en een nachtje geduld.
Aan de slag
Week de havermout minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet af (het weekwater wordt niet gebruikt) en spoel de geweekte havermout in een zeef onder koud stromend water.
Doe de haver met het water in de blender. Maal in 2 min. fijn. Schenk het mengsel in delen door de zeef. Druk eventueel met een lepel voorzichtig aan, zodat alle vocht eruit komt.
Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.
Havermelk
Voor zelfgemaakte haverdrink heb je maar 4 dingen nodig: haver, water, ahornsiroop en een nachtje geduld.
null personen
80 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Week de havermout minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet af (het weekwater wordt niet gebruikt) en spoel de geweekte havermout in een zeef onder koud stromend water.
Doe de haver met het water in de blender. Maal in 2 min. fijn. Schenk het mengsel in delen door de zeef. Druk eventueel met een lepel voorzichtig aan, zodat alle vocht eruit komt.
Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.
bewaartip:
kookstaptip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g havermout
750 ml water
1 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
blender