Pikante hummusbowl met aardappel en olijven
Kom vol zon: deze fijne hummusbowl met aardappel en olijven staat binnen 15 minuten op tafel.
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de bakaardappeltjes, de baharat, het citroenrasp en 1 el -sap toe (per 4 personen). Bak in ca. 12 min. rondom goudgeel. Breng eventueel op smaak met zout.
Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de paprika’s in de lengte in brede repen, meng met de aardappeltjes en bak 1 min. mee.
Verdeel de pikante hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal. Laat de groene olijven met witte kaas uitlekken en vang de olie op. Verdeel de aardappel, paprika en olijven met witte kaas over de hummus. Besprenkel met de opgevangen olie.
Pikante hummusbowl met aardappel en olijven
Kom vol zon: deze fijne hummusbowl met aardappel en olijven staat binnen 15 minuten op tafel.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de bakaardappeltjes, de baharat, het citroenrasp en 1 el -sap toe (per 4 personen). Bak in ca. 12 min. rondom goudgeel. Breng eventueel op smaak met zout.
Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de paprika’s in de lengte in brede repen, meng met de aardappeltjes en bak 1 min. mee.
Verdeel de pikante hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal. Laat de groene olijven met witte kaas uitlekken en vang de olie op. Verdeel de aardappel, paprika en olijven met witte kaas over de hummus. Besprenkel met de opgevangen olie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
1 el milde olijfolie
450 g bakaardappeltjes
1 el baharat
295 g gegrilde rode paprika's in pot
400 g pikante hummus
165 g verse groene olijven met witte kaas