Tortilla’s met pulled oats en bonen-avocadosalade
Pulled oats: veelzijdig en fijne extra vulling voor deze tortilla's.
Aan de slag
Spoel de zwarte bonen in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm dik. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Pers de limoen uit. Snijd de koriander fijn.
Schep de bonen en avocado in een kom. Breng op smaak met 2 tl limoensap (per 4 personen), versgemalen peper en eventueel zout.
Laat de mais uitlekken. Meng met de paprika en koriander tot een salsa. Breng op smaak met de rest van het limoensap, versgemalen peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pulled oats met de picadillo in 6 min. iets knapperig. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de tortilla’s achtereenvolgens met het bonen-avocadomengsel, de pulled oats, mais-paprikasalsa en Green Salsa. Vouw dicht en serveer.
Tortilla’s met pulled oats en bonen-avocadosalade
Pulled oats: veelzijdig en fijne extra vulling voor deze tortilla's.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de zwarte bonen in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm dik. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Pers de limoen uit. Snijd de koriander fijn.
Schep de bonen en avocado in een kom. Breng op smaak met 2 tl limoensap (per 4 personen), versgemalen peper en eventueel zout.
Laat de mais uitlekken. Meng met de paprika en koriander tot een salsa. Breng op smaak met de rest van het limoensap, versgemalen peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pulled oats met de picadillo in 6 min. iets knapperig. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de tortilla’s achtereenvolgens met het bonen-avocadomengsel, de pulled oats, mais-paprikasalsa en Green Salsa. Vouw dicht en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zwarte bonen in blik
2 puntpaprika's
2 avocado's
1 limoen
15 g verse koriander
300 g mais in blik
1 el zonnebloemolie
175 g pulled oats naturel
1½ el picadillo
8 maistortilla's
4 el La Morena Mexican green salsa