Broccoli koken
bewaar
bewaar

Broccoli koken

Met broccoli kun je echt alle kanten op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.

15 min. bereiden

2 ingrediënten

Aan de slag

Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm. Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik. Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.

Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af. Serveer direct of verwerk verder.

bereidingstipNa het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccoli koken

Met broccoli kun je echt alle kanten op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig