Chinese chili-olie
Voor iedereen die van pittig houdt: aromatische chili-olie geïnspireerd door de Chinese keuken.
Aan de slag
Snijd de gember in plakken van ½ cm. Kneus de ongepelde knoflook. Breng een pan met de zonnebloemolie, gember, knoflook, steranijs, kardemom en het kaneelstokje op laag vuur tegen de kook aan. Laat in minimaal 1 uur de smaken goed intrekken.
De olie mag maximaal 100 °C worden. Geen thermometer? Houd de gember en knoflook goed in de gaten, deze mogen een beetje verkleuren maar niet bruin worden. En de olie mag niet roken.
Doe ondertussen de chilivlokken in een ruime hittebestendige kom en meng de sojasaus en suiker erdoor. Schenk het oliemengsel door de zeef in de kom met chilivlokken. Het kan zijn dat het gaat bruisen. Laat de chiliolie staan tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
Chinese chili-olie
Voor iedereen die van pittig houdt: aromatische chili-olie geïnspireerd door de Chinese keuken.
bijgerecht
null personen
105 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de gember in plakken van ½ cm. Kneus de ongepelde knoflook. Breng een pan met de zonnebloemolie, gember, knoflook, steranijs, kardemom en het kaneelstokje op laag vuur tegen de kook aan. Laat in minimaal 1 uur de smaken goed intrekken.
De olie mag maximaal 100 °C worden. Geen thermometer? Houd de gember en knoflook goed in de gaten, deze mogen een beetje verkleuren maar niet bruin worden. En de olie mag niet roken.
Doe ondertussen de chilivlokken in een ruime hittebestendige kom en meng de sojasaus en suiker erdoor. Schenk het oliemengsel door de zeef in de kom met chilivlokken. Het kan zijn dat het gaat bruisen. Laat de chiliolie staan tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
algemeen:
kookstaptip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g verse gember
4 tenen knoflook
200 ml zonnebloemolie
3 stuks steranijsjes
5 kardemompeulen
1 kaneelstokje
5 el chilivlokken
2 el sojasaus
1 el fijne kristalsuiker