Chinese chili-olie
bewaar
bewaar

Chinese chili-olie

Voor iedereen die van pittig houdt: aromatische chili-olie geïnspireerd door de Chinese keuken.

10 min. bereiden / 1 uur wachten

zeer pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de gember in plakken van ½ cm. Kneus de ongepelde knoflook. Breng een pan met de zonnebloemolie, gember, knoflook, steranijs, kardemom en het kaneelstokje op laag vuur tegen de kook aan. Laat in minimaal 1 uur de smaken goed intrekken.

De olie mag maximaal 100 °C worden. Geen thermometer? Houd de gember en knoflook goed in de gaten, deze mogen een beetje verkleuren maar niet bruin worden. En de olie mag niet roken.

Doe ondertussen de chilivlokken in een ruime hittebestendige kom en meng de sojasaus en suiker erdoor. Schenk het oliemengsel door de zeef in de kom met chilivlokken. Het kan zijn dat het gaat bruisen. Laat de chiliolie staan tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur.

algemeenDit recept is genoeg voor ca. 200 ml chili-olie.
kookstaptipIn China wordt chili-olie vaak met szechuanpeper gemaakt. Voeg ca. 3 el hele szechuanpeperkorrels (of meer naar smaak) toe aan de chili-olie en verwarm deze aromatische peper samen met de specerijen in de olie.
variatietipJe kunt eindeloos variëren met smaakmakers. Verwarm bijvoorbeeld ook eens hele korianderzaadjes of in stukjes gesneden citroengras mee met de olie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chinese chili-olie

Voor iedereen die van pittig houdt: aromatische chili-olie geïnspireerd door de Chinese keuken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig