Chinese pickle
bewaar
bewaar

Chinese pickle

Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs.

20 min. bereiden / 3 dagen wachten

pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groenten in smalle reepjes, allemaal van ongeveer dezelfde lengte.

Breng voor de pickle alle ingrediënten (de rijstazijn, suiker, water, gember, knoflook, steranijs en rode peper), behalve de groenten, aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de groenten in een grote pot of meerdere kleine potten. Giet de vloeistof over de groenten en dek af.

Je kunt het nu al eten, maar als je het langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.

algemeenBron: Instock cooking.
bewaartipDe pickle is afgedekt maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast
variatietipHoud je van extra pittig? Je kunt ook een hele rode peper gebruiken.
bereidingstipHoe fijner je de groente snijdt, hoe sneller de smaken intrekken.
bewaartipGooi de vloeistof niet weg nadat je de pickle hebt opgemaakt! Je kunt deze gebruiken als salade-dressing, als pekelvloeistof, of als smaakmaker in bijvoorbeeld soepen en sauzen.

Instock - inmaken in zuur

Instructievideo - 06:33 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chinese pickle

Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig