Chinese pickle
Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs.
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groenten in smalle reepjes, allemaal van ongeveer dezelfde lengte.
Breng voor de pickle alle ingrediënten (de rijstazijn, suiker, water, gember, knoflook, steranijs en rode peper), behalve de groenten, aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de groenten in een grote pot of meerdere kleine potten. Giet de vloeistof over de groenten en dek af.
Je kunt het nu al eten, maar als je het langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.
Instock - inmaken in zuur
Instructievideo - 06:33 min.
Chinese pickle
Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs.
bijgerecht
null porties
45 kcal
20 min. bereiden
4320 min. wachten
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groenten in smalle reepjes, allemaal van ongeveer dezelfde lengte.
Breng voor de pickle alle ingrediënten (de rijstazijn, suiker, water, gember, knoflook, steranijs en rode peper), behalve de groenten, aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de groenten in een grote pot of meerdere kleine potten. Giet de vloeistof over de groenten en dek af.
Je kunt het nu al eten, maar als je het langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.
algemeen:
bewaartip:
variatietip:
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
1 wortel
3 bosuien
1 koolrabi
300 ml rijstwijnazijn
300 g kristalsuiker
300 ml water
5 cm verse gember
1 teen knoflook
1 steranijs
½ rode peper
Dit heb je nodig
weckpot à 2 liter