Eierballen
bewaar
bewaar

Eierballen

Favoriete snack uit Groningen: een eierbal is een gekookt ei in ragout, die gefrituurd wordt. Wij maken ’m met een shortcut dankzij kroketten.

15 min. bereiden

3 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.

Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.

Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei. Druk stevig aan tot een bal. Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.

variatietipJe kunt de eierballen ook maken met groentekroketten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eierballen

Favoriete snack uit Groningen: een eierbal is een gekookt ei in ragout, die gefrituurd wordt. Wij maken ’m met een shortcut dankzij kroketten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig