Eierballen
Favoriete snack uit Groningen: een eierbal is een gekookt ei in ragout, die gefrituurd wordt. Wij maken ’m met een shortcut dankzij kroketten.
Aan de slag
Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.
Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.
Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei. Druk stevig aan tot een bal. Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.
Eierballen
Favoriete snack uit Groningen: een eierbal is een gekookt ei in ragout, die gefrituurd wordt. Wij maken ’m met een shortcut dankzij kroketten.
null porties
300 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.
Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.
Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei. Druk stevig aan tot een bal. Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
2 l frituurolie
8 diepvries rundvleeskroketten