Paprika's met bonenvulling
Dit recept voor gevulde groene paprika's is in de verte geïnspireerd op de Mexicaanse keuken, waar gevulde pepers en paprika's onderdeel zijn van geliefde gerechten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, snijd de zaadlijsten eruit, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Hak de walnoten fijn. Meng de walnoten met de bonen, ricotta, bonenkruiden en zout naar smaak. Neem de paprika’s uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 °C.
Meng de red salsa met de tomatenblokjes. Verdeel ¾ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de paprika’s met de holle kant naar boven op de saus. Vul de halve paprika’s met het bonen-ricottamengsel.
Snijd de mozzarella in 8 plakken (per 4 personen). Verdeel de rest van de tomatensaus over de paprika’s en leg op elke paprika een plak mozzarella. Bak ca. 25 min. in de oven. Pluk de blaadjes van de koriander. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en tomatensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.
Paprika's met bonenvulling
Dit recept voor gevulde groene paprika's is in de verte geïnspireerd op de Mexicaanse keuken, waar gevulde pepers en paprika's onderdeel zijn van geliefde gerechten.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, snijd de zaadlijsten eruit, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Hak de walnoten fijn. Meng de walnoten met de bonen, ricotta, bonenkruiden en zout naar smaak. Neem de paprika’s uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 °C.
Meng de red salsa met de tomatenblokjes. Verdeel ¾ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de paprika’s met de holle kant naar boven op de saus. Vul de halve paprika’s met het bonen-ricottamengsel.
Snijd de mozzarella in 8 plakken (per 4 personen). Verdeel de rest van de tomatensaus over de paprika’s en leg op elke paprika een plak mozzarella. Bak ca. 25 min. in de oven. Pluk de blaadjes van de koriander. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en tomatensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 groene paprika's
2 el milde olijfolie
250 g basmatirijst
400 g zwarte bonen
110 g ongezouten walnoten
250 g ricotta
2 el Mexicaanse bonenkruiden
90 g red Mexican salsa
400 g tomatenblokjes in blik
125 g mozzarella
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)