Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus
Deze wrap zit boordenvol verborgen groenten én... het gerecht is lactosevrij
Aan de slag
Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en bewaar de steeltjes. Gebruik de avocadoschiller om de avocado’s doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Pureer het vruchtvlees met de koriandersteeltjes, het limoensap, peper en eventueel zout in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde saus.
Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en de tomaatblokjes toe en bak dit 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroente ca. 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking Verdeel de roerbakgroente, het gehakt en de biet over de tortilla’s, verdeel de avocadosaus over de tortilla’s en bestrooi met de koriander.
Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus
Deze wrap zit boordenvol verborgen groenten én... het gerecht is lactosevrij
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en bewaar de steeltjes. Gebruik de avocadoschiller om de avocado’s doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Pureer het vruchtvlees met de koriandersteeltjes, het limoensap, peper en eventueel zout in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde saus.
Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en de tomaatblokjes toe en bak dit 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroente ca. 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking Verdeel de roerbakgroente, het gehakt en de biet over de tortilla’s, verdeel de avocadosaus over de tortilla’s en bestrooi met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
15 g verse koriander
2 avocado's
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
3 el milde olijfolie
500 g rundergehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
400 g koelverse Hollandse roerbakgroente zoete puntpaprika sperziebonen
8 No Fairytales paprika & chili tortilla's
150 g biet julienne
Dit heb je nodig
avocadoschiller
staafmixer met hoge beker