Spaanse paprika-chiliburger met zoete-aardappelfriet
bewaar
bewaar

Spaanse paprika-chiliburger met zoete-aardappelfriet

Wat een lekkere burger! Maak het feestje compleet met je eigengemaakte aioli en zoete-aardappelfriet.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in parten. Schep om met ½ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. gaar. Halveer de hamburgerbollen en bak op een rooster de laatste 5 min. mee.

Snijd de knoflook fijn en meng door de mayonaise. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ -1 cm, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng de tomaat, ui, peterselie, azijn en ¼ van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper.

Meng de hamburgerkruiden en de rest van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en vorm er met natte handen burgers van. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 6 min. goudbruin.

Smeer de snijkanten van de hamburgerbollen in met de knoflookmayonaise. Verdeel ½ van de rucola erover. Leg de hamburgers erop en verdeel de helft van de tomatensalsa erover. Dek af met de bovenkant van de bollen. Schep de rest van de rucola om met de tomatensalsa. Serveer de burgers met de zoete aardappel en de salade.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaanse paprika-chiliburger met zoete-aardappelfriet

Wat een lekkere burger! Maak het feestje compleet met je eigengemaakte aioli en zoete-aardappelfriet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig