Spaanse paprika-chiliburger met zoete-aardappelfriet
Wat een lekkere burger! Maak het feestje compleet met je eigengemaakte aioli en zoete-aardappelfriet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in parten. Schep om met ½ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. gaar. Halveer de hamburgerbollen en bak op een rooster de laatste 5 min. mee.
Snijd de knoflook fijn en meng door de mayonaise. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ -1 cm, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng de tomaat, ui, peterselie, azijn en ¼ van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper.
Meng de hamburgerkruiden en de rest van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en vorm er met natte handen burgers van. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 6 min. goudbruin.
Smeer de snijkanten van de hamburgerbollen in met de knoflookmayonaise. Verdeel ½ van de rucola erover. Leg de hamburgers erop en verdeel de helft van de tomatensalsa erover. Dek af met de bovenkant van de bollen. Schep de rest van de rucola om met de tomatensalsa. Serveer de burgers met de zoete aardappel en de salade.
Spaanse paprika-chiliburger met zoete-aardappelfriet
Wat een lekkere burger! Maak het feestje compleet met je eigengemaakte aioli en zoete-aardappelfriet.
hoofdgerecht
null personen
905 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in parten. Schep om met ½ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. gaar. Halveer de hamburgerbollen en bak op een rooster de laatste 5 min. mee.
Snijd de knoflook fijn en meng door de mayonaise. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ -1 cm, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng de tomaat, ui, peterselie, azijn en ¼ van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper.
Meng de hamburgerkruiden en de rest van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en vorm er met natte handen burgers van. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 6 min. goudbruin.
Smeer de snijkanten van de hamburgerbollen in met de knoflookmayonaise. Verdeel ½ van de rucola erover. Leg de hamburgers erop en verdeel de helft van de tomatensalsa erover. Dek af met de bovenkant van de bollen. Schep de rest van de rucola om met de tomatensalsa. Serveer de burgers met de zoete aardappel en de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g zoete aardappelen
4 el milde olijfolie
4 No Fairytales paprika-chili hamburgerbollen
1 teen knoflook
6 el mayonaise
6 tomaten
1 Biologische rode ui
10 g verse platte peterselie
1 tl azijn
2 el Amerikaanse hamburgerkruiden
500 g rundergehakt
85 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan