Kruidencouscous en kipballetjes in saus
bewaar
bewaar

Kruidencouscous en kipballetjes in saus

Kruiden, kruiden en nog eens kruiden.

25 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de koriander grof. Doe de helft met ¼ van de tuinerwten en het koude water in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

Meng het kipgehakt met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Snijd ondertussen de paprika in repen van 1 cm breed.

Doe de couscous in een kom, schenk er het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.

Neem de gehaktballetjes uit de hapjespan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Breng de paprika, kruidenpasta en tomatenblokjes in de hapjespan aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat de saus met de deksel op de pan 10 min. op matig vuur garen.

Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm dik en bestrijk met ⅓ van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer halverwege.

Snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het koriandermengsel, de rest van de tuinerwten, de courgette en peterselie. Breng op smaak met peper. Serveer de couscous met de balletjes in saus.

bereidingstipJe kunt de couscous ook stomen. Kijk voor het recept op Allerhande.nl
combinatietipLekker met witte kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidencouscous en kipballetjes in saus

Kruiden, kruiden en nog eens kruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig