Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade
bewaar
bewaar

Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade

Klassieke pizza margherita maar dan net even wat anders! Een pizza met groente in de bodem.

10 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten en bollen mozzarella in plakken. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree en verdeel de tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de tijm, peper en eventueelzout. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de olijven en scheur de blaadjes van het basilicum grof.

Schep de broccoli om met de olijven, de helft van het basilicum, de olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrooi de pizza’s met de rest van het basilicum en serveer met de broccolisalade.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade

Klassieke pizza margherita maar dan net even wat anders! Een pizza met groente in de bodem.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig