Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade
Klassieke pizza margherita maar dan net even wat anders! Een pizza met groente in de bodem.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten en bollen mozzarella in plakken. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree en verdeel de tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de tijm, peper en eventueelzout. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de olijven en scheur de blaadjes van het basilicum grof.
Schep de broccoli om met de olijven, de helft van het basilicum, de olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi de pizza’s met de rest van het basilicum en serveer met de broccolisalade.
Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade
Klassieke pizza margherita maar dan net even wat anders! Een pizza met groente in de bodem.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten en bollen mozzarella in plakken. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree en verdeel de tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de tijm, peper en eventueelzout. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de olijven en scheur de blaadjes van het basilicum grof.
Schep de broccoli om met de olijven, de helft van het basilicum, de olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi de pizza’s met de rest van het basilicum en serveer met de broccolisalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tomaten
250 g mozzarella
4 Magioni super green pizzabodems
140 g tomatenpuree
4 tl gedroogde tijm
1 stronk broccoli
100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven
15 g verse basilicum
2 el traditionele olijfolie
1 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier