Aardbeienbavarois
Is dit het ultieme zomertoetje?
Aan de slag
Halveer de citroen en pers het sap eruit. Week de gelatine in een kom met koud water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje op laag vuur 4 min. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en roer door de aardbeiensaus.
Klop ondertussen de slagroom stijf met een handmixer. Vet de puddingvorm in met de olie. Spatel de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree en meng voorzichtig tot een egaal mengsel. Giet het aardbeien-slagroommengsel in de puddingvorm. Laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven.
Giet wat heet water in een ruime kom. Leg een bord op de onderkant van de vorm. Dompel de vorm 5 seconden in het warme water en draai het bord en de vorm om. Verwijder de vorm direct (anders wordt de bavarois te warm) en serveer.
Aardbeienbavarois
Is dit het ultieme zomertoetje?
nagerecht
null personen
325 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Halveer de citroen en pers het sap eruit. Week de gelatine in een kom met koud water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje op laag vuur 4 min. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en roer door de aardbeiensaus.
Klop ondertussen de slagroom stijf met een handmixer. Vet de puddingvorm in met de olie. Spatel de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree en meng voorzichtig tot een egaal mengsel. Giet het aardbeien-slagroommengsel in de puddingvorm. Laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven.
Giet wat heet water in een ruime kom. Leg een bord op de onderkant van de vorm. Dompel de vorm 5 seconden in het warme water en draai het bord en de vorm om. Verwijder de vorm direct (anders wordt de bavarois te warm) en serveer.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
6 blaadjes witte gelatine
500 g verse aardbeien
150 g fijne kristalsuiker
500 ml verse slagroom
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer
handmixer
puddingvorm (1 liter)