Valentijnschocolade
Verras je lief met een zoete homemade chocoladebark.
Aan de slag
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan op laag vuur 5 min. tot goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gesmolten chocolade met een rubberen spatel gelijkmatig over de met bakpapier beklede ovenschaal. Bestrooi met de pistachenoten en de cranberries. Verdeel de vruchtenhartjes (met de tekstjes naar boven) over de chocolade en duw ze er licht in. Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast. Breek met je handen in stukjes.
Valentijnschocolade
Verras je lief met een zoete homemade chocoladebark.
nagerecht
null porties
190 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan op laag vuur 5 min. tot goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gesmolten chocolade met een rubberen spatel gelijkmatig over de met bakpapier beklede ovenschaal. Bestrooi met de pistachenoten en de cranberries. Verdeel de vruchtenhartjes (met de tekstjes naar boven) over de chocolade en duw ze er licht in. Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast. Breek met je handen in stukjes.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Delicata ruby chocolade
50 g gepelde ongezouten pistachenoten
50 g gedroogde cranberry's
12 fruithartjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
bakpapier