Uien karamelliseren
bewaar
bewaar

Uien karamelliseren

Uien karameliseren? Zo doe je dat!

35 min. bereiden

2 ingrediënten

Aan de slag

Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen van ½ cm. Verhit de olijfolie in een ruime bakpan of hapjespan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg de ui toe.

Bak onder af en toe omscheppen in 10 min. glazig: lichtzoet en perfect als basis van sauzen en soepen.

Bak onder regelmatig omscheppen in 20 min. goudbruin en licht gekaramelliseerd: de smaak wordt nu geconcentreerder en zoeter. Dit zijn lekkere uien voor op een burger.

Bak onder bijna constant omscheppen in 30 min. diepbruin gekaramelliseerd. De smaak is nu zoet, rijk en geconcentreerd: dit zijn ideale uien als basis voor bijvoorbeeld uiensoep, bouillon of chutney.

Bak onder constant omscheppen in 35 min. donkerbruin en knapperig. Ga niet te lang door: dan verbranden ze. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Deze crispy donkerbruine uien zijn heerlijk als topping op rijstgerechten en een fantastische smaakmaker in vegetarische gerechten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Uien karamelliseren

Uien karameliseren? Zo doe je dat!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig