Peperonata met aubergine van Marga
Delen is vermenigvuldigen. Onder dit mom deelt Marga regelmatig eten uit aan haar buren. Het lekkere gerecht wat haar buren krijgen: peperonata met aubergine.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in de lengte in parten, snijd de partjes in de breedte doormidden. Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Maak de puntpaprika’s en groene paprika schoon en snijd in stukken van 3 cm.
Zet het vuur hoger. Voeg de aubergine en knoflook toe aan de ui en bak al omscheppend 5 min. of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de aardappel en paprika toe.
Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 2 cm en voeg toe. Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout en roer goed door.
Voeg de rest van de olie toe. Zet het vuur lager en laat 25 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven. Schep regelmatig om. De groenten moeten gaar, maar niet papperig worden. Haal de pan van het vuur en laat de peperonata nog 10 min. rusten in de gesloten pan.
Bestrooi met de basilicumblaadjes en serveer.
Peperonata met aubergine van Marga
Delen is vermenigvuldigen. Onder dit mom deelt Marga regelmatig eten uit aan haar buren. Het lekkere gerecht wat haar buren krijgen: peperonata met aubergine.
bijgerecht
null personen
350 kcal
1 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in de lengte in parten, snijd de partjes in de breedte doormidden. Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Maak de puntpaprika’s en groene paprika schoon en snijd in stukken van 3 cm.
Zet het vuur hoger. Voeg de aubergine en knoflook toe aan de ui en bak al omscheppend 5 min. of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de aardappel en paprika toe.
Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 2 cm en voeg toe. Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout en roer goed door.
Voeg de rest van de olie toe. Zet het vuur lager en laat 25 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven. Schep regelmatig om. De groenten moeten gaar, maar niet papperig worden. Haal de pan van het vuur en laat de peperonata nog 10 min. rusten in de gesloten pan.
Bestrooi met de basilicumblaadjes en serveer.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
500 g vastkokende aardappelen
3 aubergines
4 puntpaprika's
1 groene paprika
1 courgette
4 romatomaten
1 tl gedroogde oregano
7 g verse basilicum