Rijkgevulde Franse eiwrap met ratatouille & gruyère
We verruilen de gewone wraps deze keer voor wraps van ei met gebakken Franse roerbakgroente en linzen.
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de dragon fijn en rasp de kaas. Klop de eieren los met de melk, de dragon en de helft van de gruyère en breng op smaak met peper. Verhit een ½ el olie (per omelet) in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het eimengsel per persoon 1 omelet op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om en bak de andere kant een ½ min. Neem de omelet uit de pan, leg op een bord en houd afgedekt warm. Bak zo ook de andere omeletten met de rest van de olie.
Verdeel het groentemengsel over de omeletten en klap dubbel. Bestrooi met de rest van de gruyère.
Rijkgevulde Franse eiwrap met ratatouille & gruyère
We verruilen de gewone wraps deze keer voor wraps van ei met gebakken Franse roerbakgroente en linzen.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de dragon fijn en rasp de kaas. Klop de eieren los met de melk, de dragon en de helft van de gruyère en breng op smaak met peper. Verhit een ½ el olie (per omelet) in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het eimengsel per persoon 1 omelet op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om en bak de andere kant een ½ min. Neem de omelet uit de pan, leg op een bord en houd afgedekt warm. Bak zo ook de andere omeletten met de rest van de olie.
Verdeel het groentemengsel over de omeletten en klap dubbel. Bestrooi met de rest van de gruyère.
algemeen:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
800 g Provençaalse roerbakmix
3 tl gedroogde Provençaalse kruiden
800 g linzen in blik
7½ g verse dragon
100 g gruyère
6 AH Biologisch eieren
100 ml magere melk