Malse kip met bloemkoolrijst, linzen & Parmezaanse kaas
Bij de frisse bloemkoolrijst serveer je een malse kip met een krokant korstje van Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn. Meng de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en knoflook door elkaar. Halveer de kipdijfilets en leg de stukken tussen vershoudfolie. Sla de filets plat met de achterkant van een koekenpan tot een dikte van 1 cm. Bestrijk de kip met een ½ el olie (per 4 personen). Verdeel de helft van het kaasmengsel over de bovenkant van de stukken kip en druk goed aan. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en leg de kip met de kaas naar beneden voorzichtig in de pan. Verdeel de rest van de kaas over de kip en druk goed aan. Bak de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Breng ondertussen het water aan de kook en verkruimel de bouillontablet erboven. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Verhit de hapjespan zonder olie of boter. Voeg de bloemkoolrijst, linzen en een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Schep de helft van de peterselie door de bloemkoolrijst en breng op smaak met 1 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen). Verdeel de rijst over de borden en leg de kip erop. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Malse kip met bloemkoolrijst, linzen & Parmezaanse kaas
Bij de frisse bloemkoolrijst serveer je een malse kip met een krokant korstje van Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn. Meng de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en knoflook door elkaar. Halveer de kipdijfilets en leg de stukken tussen vershoudfolie. Sla de filets plat met de achterkant van een koekenpan tot een dikte van 1 cm. Bestrijk de kip met een ½ el olie (per 4 personen). Verdeel de helft van het kaasmengsel over de bovenkant van de stukken kip en druk goed aan. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en leg de kip met de kaas naar beneden voorzichtig in de pan. Verdeel de rest van de kaas over de kip en druk goed aan. Bak de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Breng ondertussen het water aan de kook en verkruimel de bouillontablet erboven. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Verhit de hapjespan zonder olie of boter. Voeg de bloemkoolrijst, linzen en een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Schep de helft van de peterselie door de bloemkoolrijst en breng op smaak met 1 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen). Verdeel de rijst over de borden en leg de kip erop. Bestrooi met de rest van de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
40 g Parmezaanse kaas
3 g gedroogde Italiaanse kruiden
345 g AH Biologisch kipdijfilets
3 el milde olijfolie
500 ml kraanwater
1 groentebouillontablet
800 g linzen in blik
800 g bloemkoolrijst
1 biologische citroen
15 g verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
vershoudfolie
koekenpan
rasp