Spaghetti met pesto, zachtgekookt ei & tomaten-paprikasalade
Deze gouden combi van pasta en pesto maak je éxtra lekker met een zachtgekookt eitje en een paprika-tomatensalade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de rode uien in dunne parten. Meng de paprika, rode ui en gedroogde oregano met de balsamicovinaigrette en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer ze. Kook de spaghetti in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de spaghetti met de pesto.
Halveer de gemarineerde tomaatjes en meng met de geroosterde groente. Verdeel de spaghetti over diepe borden, leg de eitjes erop en bestrooi met de amandelen. Serveer met de paprikasalade.
Spaghetti met pesto, zachtgekookt ei & tomaten-paprikasalade
Deze gouden combi van pasta en pesto maak je éxtra lekker met een zachtgekookt eitje en een paprika-tomatensalade.
hoofdgerecht
null personen
945 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de rode uien in dunne parten. Meng de paprika, rode ui en gedroogde oregano met de balsamicovinaigrette en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer ze. Kook de spaghetti in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de spaghetti met de pesto.
Halveer de gemarineerde tomaatjes en meng met de geroosterde groente. Verdeel de spaghetti over diepe borden, leg de eitjes erop en bestrooi met de amandelen. Serveer met de paprikasalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode paprika's
2 Biologische rode uien
4 tl gedroogde oregano
½ el balsamicovinaigrette
1 el traditionele olijfolie
50 g ongezouten amandelen
4 AH Biologisch eieren
500 g verse spaghetti all'uovo
200 g koelverse basilicumpesto
120 g koelverse zongedroogde tomaatjes
Dit heb je nodig
bakpapier