Linzenspaghetti met paprika & spinazie
Spaghetti maar dan van gele linzen. Een topcombinatie met de zelfgemaakte spinaziesaus en gebakken paprika.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de tenen knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika 10 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de spaghetti in 8 min. beetgaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie slinken. Doe samen met de kookzuivel en dragon in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk in een steelpan, breng op smaak met peper en houd warm op laag vuur. Roer af en toe.
Giet de pasta af en meng met de spinaziesaus en de helft van de kaas. Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de gebakken groente erop. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.
Linzenspaghetti met paprika & spinazie
Spaghetti maar dan van gele linzen. Een topcombinatie met de zelfgemaakte spinaziesaus en gebakken paprika.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de tenen knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika 10 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de spaghetti in 8 min. beetgaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie slinken. Doe samen met de kookzuivel en dragon in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk in een steelpan, breng op smaak met peper en houd warm op laag vuur. Roer af en toe.
Giet de pasta af en meng met de spinaziesaus en de helft van de kaas. Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de gebakken groente erop. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Biologische rode uien
2 tenen knoflook
3 gele paprika's
4 el milde olijfolie
225 g gele linzen spaghetti
400 g verse spinazie
250 ml kookzuivel
2 g gedroogde dragon
40 g AH Biologisch Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker