Broccolistamppot met gehaktbal en mosterdjus
Gehaktballen blijven het allerlekkerst als je ze zelf maakt, extra smeuïg door de geraspte kaas.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Meng het gehakt met de selderij, de helft van de mosterd en de geraspte kaas. Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukken. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.
Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus. Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.
Broccolistamppot met gehaktbal en mosterdjus
Gehaktballen blijven het allerlekkerst als je ze zelf maakt, extra smeuïg door de geraspte kaas.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Meng het gehakt met de selderij, de helft van de mosterd en de geraspte kaas. Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukken. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.
Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus. Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
500 g half om half gehakt
1 tl gedroogd selderijblad
2 el mosterd
100 g geraspte kaas
60 g ongezouten roomboter
1 kg iets kruimige aardappel
500 g wortelpeterselie
1 stronk broccoli
200 ml halfvolle melk
1 el tarwebloem
400 ml heet water
Dit heb je nodig
pureestamper
aluminiumfolie