Sushisalade met warmgerookte zalm & zeewiersalade
Sushibowls zijn ideaal om mee te variëren, deze variant maak je met warmgerookte zalm, peen en zeewiersalade.
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de sesamolie in een koeken-pan en bak de panko 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Schil de winterpenen en schaaf samen met de komkommers met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte in linten. Schep om met de sojasaus.
Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de rodekool, zalm, zeewiersalade en groentelinten met sojasaus in componenten erover. Bestrooi met de panko.
Sushisalade met warmgerookte zalm & zeewiersalade
Sushibowls zijn ideaal om mee te variëren, deze variant maak je met warmgerookte zalm, peen en zeewiersalade.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de sesamolie in een koeken-pan en bak de panko 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Schil de winterpenen en schaaf samen met de komkommers met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte in linten. Schep om met de sojasaus.
Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de rodekool, zalm, zeewiersalade en groentelinten met sojasaus in componenten erover. Bestrooi met de panko.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 el sesamolie
50 g panko
500 g winterpenen
2 midi komkommers
2 el sojasaus
300 g biologische gesneden rodekool
2 warmgerookte zalmfilets
125 g zeewiersalade
Dit heb je nodig
kaasschaaf