Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade
Een knapperige, rijkgevulde salade met spiesjes en geroosterd flatbread.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers. Bestrijk de prikkers rondom met de helft van de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.
Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.
Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade
Een knapperige, rijkgevulde salade met spiesjes en geroosterd flatbread.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
20 min. bereiden
3 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers. Bestrijk de prikkers rondom met de helft van de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.
Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
448 g vegetarische balletjes
250 g biologische cherrytomaatjes
4 el arachideolie
800 g zwarte bonen in blik
300 g biologische gesneden rodekool
400 g broccolirijst
4 wholemeal flatbreads
1 limoen
15 g verse platte peterselie
200 g hummus
Dit heb je nodig
satéprikker 20 cm
grillpan