Gebraden runderlende met homemade peperroomsaus
De perfecte combinatie: Runderlende met zelfgemaakte peperroomsaus, wat wil je nog meer?
Aan de slag
Haal de runderlende minimaal 45 min. van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de salie fijn. Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrooi het rondom met peper en zout en wrijf het in met de salie.
Verhit de helft van de boter in de grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderlende op matig vuur in 10 min. rondom bruin. Zorg ervoor dat het vlees niet aanbrandt. Zet het vuur laag en braad het in 15 min. rosé. Draai het vlees elke 5 min. op een andere kant, zodat het gelijkmatig gaart.
Neem de runderlende uit de pan. Leg op een bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 20 min. rusten.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en roer de aanbaksels los. Bak de sjalot, peperkorrels en laurier 3 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen, roer regelmatig.
Voeg de fond en slagroom al roerend toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken, dit duurt 10-12 min. Verwijder de laurierblaadjes en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Houd de saus warm op laag vuur.
Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakken en serveer met de peperroomsaus.
Gebraden runderlende met homemade peperroomsaus
De perfecte combinatie: Runderlende met zelfgemaakte peperroomsaus, wat wil je nog meer?
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
40 min. bereiden
65 min. wachten
Aan de slag
Haal de runderlende minimaal 45 min. van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de salie fijn. Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrooi het rondom met peper en zout en wrijf het in met de salie.
Verhit de helft van de boter in de grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderlende op matig vuur in 10 min. rondom bruin. Zorg ervoor dat het vlees niet aanbrandt. Zet het vuur laag en braad het in 15 min. rosé. Draai het vlees elke 5 min. op een andere kant, zodat het gelijkmatig gaart.
Neem de runderlende uit de pan. Leg op een bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 20 min. rusten.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en roer de aanbaksels los. Bak de sjalot, peperkorrels en laurier 3 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen, roer regelmatig.
Voeg de fond en slagroom al roerend toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken, dit duurt 10-12 min. Verwijder de laurierblaadjes en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Houd de saus warm op laag vuur.
Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakken en serveer met de peperroomsaus.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
550 g runderlendes
5 g verse salie
80 g Kerrygold ongezouten roomboter
2 sjalotjes
4 tl groene peperkorrels
2 gedroogde laurierblaadjes
3 el tarwebloem
400 ml Fundo runderfond
250 g verse slagroom
Dit heb je nodig
keukenpapier
aluminiumfolie