Preifrittata met zalm
Jaaaa, frittataaaa! Daar hebben we altijd wel zin in.
Aan de slag
Was de preien, bewaar het donkergroene gedeelte. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte in de lengte in zo dun mogelijke linten. Klop de eieren los in een grote kom en meng de prei erdoor. Bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout, meng goed en laat 10 min. staan.
Laat ondertussen de tomaten uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de knoflook uit het potje van de tomaten fijn en voeg toe aan het preimengsel.
Verdeel 4 el tomatenolie over 2 grote koekenpannen (per 4 personen) en verhit op middelhoog vuur. Verdeel het preimengsel over de pannen en druk goed plat met een spatel. Bak de frittata’s in 6 min. aan één kant goudgeel. Keer om met behulp van een bord. Laat een frittata uit een pan op het bord schuiven, zet de pan op z’n kop op het bord en keer het geheel om, zodat de frittata’s met de gebakken kant naar boven in de pan liggen. Bak nog 7 min. op laag vuur.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur knapperig. Meng 1 el tomatenolie (per 4 personen) met de balsamicoazijn, peper en eventueel zout. Roer samen met de tomaten en de kappertjes uit het potje van de tomaten door de slamelange.
Verdeel de zalm in stukken, verdeel samen met de sla en de pompoenpitten over de frittata’s en serveer.
Preifrittata met zalm
Jaaaa, frittataaaa! Daar hebben we altijd wel zin in.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de preien, bewaar het donkergroene gedeelte. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte in de lengte in zo dun mogelijke linten. Klop de eieren los in een grote kom en meng de prei erdoor. Bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout, meng goed en laat 10 min. staan.
Laat ondertussen de tomaten uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de knoflook uit het potje van de tomaten fijn en voeg toe aan het preimengsel.
Verdeel 4 el tomatenolie over 2 grote koekenpannen (per 4 personen) en verhit op middelhoog vuur. Verdeel het preimengsel over de pannen en druk goed plat met een spatel. Bak de frittata’s in 6 min. aan één kant goudgeel. Keer om met behulp van een bord. Laat een frittata uit een pan op het bord schuiven, zet de pan op z’n kop op het bord en keer het geheel om, zodat de frittata’s met de gebakken kant naar boven in de pan liggen. Bak nog 7 min. op laag vuur.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur knapperig. Meng 1 el tomatenolie (per 4 personen) met de balsamicoazijn, peper en eventueel zout. Roer samen met de tomaten en de kappertjes uit het potje van de tomaten door de slamelange.
Verdeel de zalm in stukken, verdeel samen met de sla en de pompoenpitten over de frittata’s en serveer.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg prei
6 middelgrote eieren
5 el tarwebloem
295 g semi-gedroogde tomaten
50 g pompoenpitten
1 el balsamicoazijn
75 g rucola slamelange
250 g warmgerookte zalmfilets