Uienbloemen met kabeljauw
Deze maaltijd heeft maar 20 min. bereiding nodig, de oven doet de rest!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe het sinaasappelsap (ca. 100 ml, per 4 personen), sinaasappelrasp, bietensap, de groentebouillontablet en takjes tijm in een steelpan. Breng aan de kook.
Pel ondertussen de uien. Snijd de uien van boven naar onder kruislings in 8 parten en stop ongeveer 1 cm van de basis; pas dus op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Leg de uien met de opengesneden kant naar boven in een ovenschaal.
Schenk het warme bieten-sinaasappelsap over de opengesneden uien in de ovenschaal. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Gaar de uien 1 uur net onder het midden van de oven. Schep het bietensap halverwege over de uien.
Meng ondertussen ⅔ van de olie door de zoete-aardappelfriet. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif na 30 min. de zoete-aardappelfriet boven de uien in de oven en bak 30 min. mee.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de filets in 6 min. gaar. Keer halverwege.
Haal de schaal met uien en de friet uit de oven. Schep het bietensap uit de ovenschaal nogmaals een paar keer over de uien, zodat ze mooi roze worden. Verkruimel de feta over de uien. Serveer de uien met de zoete-aardappelfriet en kabeljauw.
Uienbloemen met kabeljauw
Deze maaltijd heeft maar 20 min. bereiding nodig, de oven doet de rest!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe het sinaasappelsap (ca. 100 ml, per 4 personen), sinaasappelrasp, bietensap, de groentebouillontablet en takjes tijm in een steelpan. Breng aan de kook.
Pel ondertussen de uien. Snijd de uien van boven naar onder kruislings in 8 parten en stop ongeveer 1 cm van de basis; pas dus op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Leg de uien met de opengesneden kant naar boven in een ovenschaal.
Schenk het warme bieten-sinaasappelsap over de opengesneden uien in de ovenschaal. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Gaar de uien 1 uur net onder het midden van de oven. Schep het bietensap halverwege over de uien.
Meng ondertussen ⅔ van de olie door de zoete-aardappelfriet. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif na 30 min. de zoete-aardappelfriet boven de uien in de oven en bak 30 min. mee.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de filets in 6 min. gaar. Keer halverwege.
Haal de schaal met uien en de friet uit de oven. Schep het bietensap uit de ovenschaal nogmaals een paar keer over de uien, zodat ze mooi roze worden. Verkruimel de feta over de uien. Serveer de uien met de zoete-aardappelfriet en kabeljauw.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
250 ml Zonnatura bietensap
½ groentebouillontablet
7½ g verse tijm
1 kg middelgrote ui
6 el milde olijfolie
800 g ovenfriet zoete aardappel
4 kabeljauwfilets
150 g AH Biologische feta 50+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
aluminiumfolie
bakpapier
keukenpapier