Vega tacobowls
Van dit gerecht kun je zelfs de bowl opeten. Die maak je namelijk van een wrap.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenschaaltjes. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 12 min. goudbruin in de oven.
Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm breed. Snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool, paprika en rode ui met de fajitakruiden en de olie. Bestrooi met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Verkruimel de kaas en snijd de koriander grof. Verdeel de romainesla over de tacobowls. Verdeel de groente, salsa en witte kaas erover. Garneer met de koriander.
Vega tacobowls
Van dit gerecht kun je zelfs de bowl opeten. Die maak je namelijk van een wrap.
hoofdgerecht
null porties
265 kcal
20 min. bereiden
27 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenschaaltjes. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 12 min. goudbruin in de oven.
Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm breed. Snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool, paprika en rode ui met de fajitakruiden en de olie. Bestrooi met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Verkruimel de kaas en snijd de koriander grof. Verdeel de romainesla over de tacobowls. Verdeel de groente, salsa en witte kaas erover. Garneer met de koriander.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 volkoren tortillawraps
400 g bloemkoolroosjes
2 rode paprika's
2 rode uien
30 g Santa Maria seasoning mix for fajita
2 el arachideolie
½ komkommer
200 g witte kaas
15 g verse koriander
200 g gesneden romainesla
300 g salsa mild
Dit heb je nodig
kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
bakpapier