Boerenkoolshakshuka met venkelzaad & feta
Met dit Midden-Oosterse gerecht kun je eindeloos variëren, vanavond met peen, boerenkool en witte bonen!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen, schil de winterpenen en schaaf met de kaasschaaf in linten.
Verhit in elke koekenpan 1 el olie, verdeel de ui, peen en het venkelzaad over de 2 pannen en fruit 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Verdeel de bonen, knoflook en boerenkool over de 2 pannen en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg aan elke pan 1 blik polpa toe, vul elk blik met water (100 ml per blik) en schenk erbij.
Breng het geheel aan de kook, maak in elke pan 2 holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Verkruimel de feta eromheen.
Doe de deksels op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper.
Boerenkoolshakshuka met venkelzaad & feta
Met dit Midden-Oosterse gerecht kun je eindeloos variëren, vanavond met peen, boerenkool en witte bonen!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen, schil de winterpenen en schaaf met de kaasschaaf in linten.
Verhit in elke koekenpan 1 el olie, verdeel de ui, peen en het venkelzaad over de 2 pannen en fruit 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Verdeel de bonen, knoflook en boerenkool over de 2 pannen en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg aan elke pan 1 blik polpa toe, vul elk blik met water (100 ml per blik) en schenk erbij.
Breng het geheel aan de kook, maak in elke pan 2 holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Verkruimel de feta eromheen.
Doe de deksels op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper.
algemeen:
dieettip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
400 g winterpeen
2 el milde olijfolie
2 tl gemalen venkelzaad
2 tenen knoflook
360 g witte bonen in pot
300 g boerenkool
850 g Mutti polpa au basilic tomatenpulp
200 ml water
4 AH Biologisch eieren
150 g feta barrel aged
Dit heb je nodig
kaasschaaf
koekenpannen