Boerenkoolshakshuka met venkelzaad & feta
bewaar
bewaar

Boerenkoolshakshuka met venkelzaad & feta

Met dit Midden-Oosterse gerecht kun je eindeloos variëren, vanavond met peen, boerenkool en witte bonen!

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in halve ringen, schil de winterpenen en schaaf met de kaasschaaf in linten.

Verhit in elke koekenpan 1 el olie, verdeel de ui, peen en het venkelzaad over de 2 pannen en fruit 5 min. op laag vuur.

Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

Verdeel de bonen, knoflook en boerenkool over de 2 pannen en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg aan elke pan 1 blik polpa toe, vul elk blik met water (100 ml per blik) en schenk erbij.

Breng het geheel aan de kook, maak in elke pan 2 holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Verkruimel de feta eromheen.

Doe de deksels op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.
dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
kookstaptip In plaats van een deksel kun je ook aluminiumfolie gebruiken om de pan mee af te dekken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolshakshuka met venkelzaad & feta

Met dit Midden-Oosterse gerecht kun je eindeloos variëren, vanavond met peen, boerenkool en witte bonen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig