Notenbrood met appel en kaneel
Your new breakfast favorite. Maak 'm op zondag, dan ben je voor de rest van de week klaar!
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Hak de pecannoten grof. Schil de appel, snijd in blokjes van een ½ cm en meng met de kaneel en kardemom. Meng de noten en appel met de rozijnen en muesli.
Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom goed met de melk, het zout, de boter en gist. Meng het noten-appelmengsel erdoor. Laat het deeg afgedekt met een theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Maak een rol van het deeg die in de vorm past. Druk de rozijnen aan de bovenkant een beetje dieper in het deeg, anders verbranden ze. Bak het notenbrood in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Notenbrood met appel en kaneel
Your new breakfast favorite. Maak 'm op zondag, dan ben je voor de rest van de week klaar!
null porties
300 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Hak de pecannoten grof. Schil de appel, snijd in blokjes van een ½ cm en meng met de kaneel en kardemom. Meng de noten en appel met de rozijnen en muesli.
Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom goed met de melk, het zout, de boter en gist. Meng het noten-appelmengsel erdoor. Laat het deeg afgedekt met een theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Maak een rol van het deeg die in de vorm past. Druk de rozijnen aan de bovenkant een beetje dieper in het deeg, anders verbranden ze. Bak het notenbrood in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
50 g hazelnoten
50 g ongezouten pecannoten
1 appel
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen kardemom
40 g blanke rozijnen
100 g muesli
300 ml halfvolle melk
200 g volkoren tarwemeel
200 g patent tarwebloem
1½ tl zout
10½ g gedroogde gist
Dit heb je nodig
cake-of broodvorm (30 cm)
bakpapier