Notenbrood met appel en kaneel
bewaar
bewaar

Notenbrood met appel en kaneel

Your new breakfast favorite. Maak 'm op zondag, dan ben je voor de rest van de week klaar!

20 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Hak de pecannoten grof. Schil de appel, snijd in blokjes van een ½ cm en meng met de kaneel en kardemom. Meng de noten en appel met de rozijnen en muesli.

Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom goed met de melk, het zout, de boter en gist. Meng het noten-appelmengsel erdoor. Laat het deeg afgedekt met een theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Maak een rol van het deeg die in de vorm past. Druk de rozijnen aan de bovenkant een beetje dieper in het deeg, anders verbranden ze. Bak het notenbrood in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

combinatietipLekker met roomboter en/of kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Notenbrood met appel en kaneel

Your new breakfast favorite. Maak 'm op zondag, dan ben je voor de rest van de week klaar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig