Cranberrytiramisu uit een glaasje
Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Klop de slagroom stijf met ¾ van de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de helft van de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie.
Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van de glazen tot een strakke laag. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad. Zeef de helft van de cacaopoeder met een (thee)zeefje erover. Herhaal deze stap.
Rol de nog bevroren cranberry’s door de rest van de suiker. Garneer de glazen met het amandelschaafsel en de gesuikerde cranberry’s. Serveer met de rest van de lange vingers.
Cranberrytiramisu uit een glaasje
Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje!
nagerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Klop de slagroom stijf met ¾ van de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de helft van de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie.
Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van de glazen tot een strakke laag. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad. Zeef de helft van de cacaopoeder met een (thee)zeefje erover. Herhaal deze stap.
Rol de nog bevroren cranberry’s door de rest van de suiker. Garneer de glazen met het amandelschaafsel en de gesuikerde cranberry’s. Serveer met de rest van de lange vingers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el amandelschaafsel
250 ml verse slagroom
100 g kristalsuiker
250 g mascarpone
175 g lange vingers
100 ml espressokoffie
½ el cacaopoeder
100 g diepvries cranberry's
Dit heb je nodig
glazen
theezeefje