Aardbeiencupcakes met cadillac-crème
Drive, baby, drive... deze roze autosnoepjes in je cupcakes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen de roomboter op kamertemperatuur komen en de aardbeien ontdooien. Verdeel de papieren vormpjes over de holtes van de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker met een handmixer in 4 min. licht en luchtig. Klop de eieren er een voor een door. Voeg steeds het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag. Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Schep ¾ van de aardbeienpuree door het beslag en verdeel over de muffinvormpjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.
Smelt ondertussen 100g Cadillacs (per 12 personen) met de rest van de aardbeienpuree in een pan op laag vuur. Roer de mascarpone los in een kom en voeg het Cadillac-aardbeimengsel toe. Roer goed door. Schep in een spuitzak en spuit kleine torentjes van de crème op de aardbeiencupcakes. Garneer met de rest van de Cadillacs.
Aardbeiencupcakes met cadillac-crème
Drive, baby, drive... deze roze autosnoepjes in je cupcakes.
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen de roomboter op kamertemperatuur komen en de aardbeien ontdooien. Verdeel de papieren vormpjes over de holtes van de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker met een handmixer in 4 min. licht en luchtig. Klop de eieren er een voor een door. Voeg steeds het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag. Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Schep ¾ van de aardbeienpuree door het beslag en verdeel over de muffinvormpjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.
Smelt ondertussen 100g Cadillacs (per 12 personen) met de rest van de aardbeienpuree in een pan op laag vuur. Roer de mascarpone los in een kom en voeg het Cadillac-aardbeimengsel toe. Roer goed door. Schep in een spuitzak en spuit kleine torentjes van de crème op de aardbeiencupcakes. Garneer met de rest van de Cadillacs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
225 g diepvries doosje met aardbeien
100 g fijne kristalsuiker
8 g vanillesuiker
3 middelgrote eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
235 g Autodrop goed geschuimde cadillacs
250 g mascarpone
Dit heb je nodig
handmixer
papieren muffinvormpjes
staafmixer met hoge beker
spuitzak met kartelmondje