Hamburgercupcakes
Is het een hamburger? Is het een cupcake? Het is een hamburger-cupcake!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de holtes van de mufinvorm met wat boter, bestuif met wat meel en schud overtollig meel eruit. Knip 12 passende cirkels uit het bakpapier voor op de bodem van de mufinvormholtes en leg deze in de holletjes.
Klop de boter (op kamertemperatuur), de kristalsuiker en vanillesuiker met een mixer in 5 min. licht en luchtig. Klop een voor een de eieren (op kamertemperatuur) erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel er zo luchtig mogelijk door. Roer de melk (op kamertemperatuur) erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de holtes van de muffinvorm. Bestrooi met het sesamzaad.
Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in de muffinvorm 5 min. afkoelen op een rooster. Neem de cupcakes uit de vorm en laat helemaal akoelen. In totaal duurt dit ca. 1 uur.
Halveer de cupcakes overlangs. Verdeel de helft van de jam als ‘ketchup’ over de onderste helften. Snijd de groene rolfondant in 12 plakjes, maak er balletjes van en rol deze uit tot dunne ‘blaadjes sla’ en leg op de jam. Halveer de Oreo-koekjes overlangs en leg als ‘hamburger’ op de fondant. Halveer het kokosbrood en leg als ‘kaas’ op de koekjes. Leg steeds 2 fruitgums als ‘groente’ op de kaas en verdeel de rest van de jam erover. Leg de bovenkanten van de cupcakes erop en steek er eventueel een prikker of vlaggetje in.
Hamburgercupcakes
Instructievideo - 00:29 min.
Hamburgercupcakes
Is het een hamburger? Is het een cupcake? Het is een hamburger-cupcake!
null porties
300 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de holtes van de mufinvorm met wat boter, bestuif met wat meel en schud overtollig meel eruit. Knip 12 passende cirkels uit het bakpapier voor op de bodem van de mufinvormholtes en leg deze in de holletjes.
Klop de boter (op kamertemperatuur), de kristalsuiker en vanillesuiker met een mixer in 5 min. licht en luchtig. Klop een voor een de eieren (op kamertemperatuur) erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel er zo luchtig mogelijk door. Roer de melk (op kamertemperatuur) erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de holtes van de muffinvorm. Bestrooi met het sesamzaad.
Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in de muffinvorm 5 min. afkoelen op een rooster. Neem de cupcakes uit de vorm en laat helemaal akoelen. In totaal duurt dit ca. 1 uur.
Halveer de cupcakes overlangs. Verdeel de helft van de jam als ‘ketchup’ over de onderste helften. Snijd de groene rolfondant in 12 plakjes, maak er balletjes van en rol deze uit tot dunne ‘blaadjes sla’ en leg op de jam. Halveer de Oreo-koekjes overlangs en leg als ‘hamburger’ op de fondant. Halveer het kokosbrood en leg als ‘kaas’ op de koekjes. Leg steeds 2 fruitgums als ‘groente’ op de kaas en verdeel de rest van de jam erover. Leg de bovenkanten van de cupcakes erop en steek er eventueel een prikker of vlaggetje in.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
125 g fijne kristalsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
1 el sesamzaad
4 el frambozenjam
30 g Voilà rolfondant
6 Oreo-koekjes
6 plakjes Theha kokosbrood
24 Fruitella suikervrije fruitgums
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
bakpapier