Schwarzwalder kirsch petitfours
Groot feest, bescheiden borrel of zomaar een dag, deze feestelijke mini-gebakjes kunnen eigenlijk altijd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop de eieren met een mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker en het zout toe. Blijf doorkloppen tot lichtgeel eierschuim ontstaat. Dit duurt ca. 8 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel er voorzichtig door.
Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met behulp van een spatel uit tot een vierkant van ca. 40 x 40 cm. Bak in ca. 8 min. goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als het terugveert als je er voorzichtig op duwt. Neem uit de oven en laat afkoelen. Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in 2 delen toe en klop het geheel nog 5 min. tot een luchtige botercrème. Klop de cacao en kirsch erdoor. Pureer de vlaaivulling met een staafmixer.
Leg de biscuit met het bakpapier naar boven op het werkblad en trek het bakpapier er voorzichtig af. Snijd er 4 vierkanten uit van 16 x 16 cm. Bestrijk elk vierkant met ¼ van de botercrème en vervolgens met ¼ van de vlaaivulling. Leg de 4 plakken zorgvuldig op elkaar. Rol de twee kleuren fondant tot een lange staaf. Pak beide uiteinden vast en draai ze in tegengestelde richting in elkaar (als een twister). Verdeel weer in 2 stukken, rol uit tot strengen en draai die weer om elkaar heen. Kneed vervolgens weer tot een bol. De rolfondant is nu gemarmerd.
Rol de helft van de gemarmerde fondant uit tot een lap van ca 3 mm dik en snijd er een vierkant van 16 x 16 cm uit. Leg op de plakken biscuits met botercrème en druk voorzichtig aan. Zet 15 min. in de vriezer. Snijd de taart met een scherp mes voorzichtig in vierkante petitfours van 4 x 4 cm. Vorm van de rest van de fondant roosjes en leg die op de petitfours.
Biscuitbodem maken
Instructievideo - 02:16 min.
Schwarzwalder kirsch petitfours
Groot feest, bescheiden borrel of zomaar een dag, deze feestelijke mini-gebakjes kunnen eigenlijk altijd.
null porties
250 kcal
120 min. bereiden
15 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop de eieren met een mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker en het zout toe. Blijf doorkloppen tot lichtgeel eierschuim ontstaat. Dit duurt ca. 8 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel er voorzichtig door.
Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met behulp van een spatel uit tot een vierkant van ca. 40 x 40 cm. Bak in ca. 8 min. goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als het terugveert als je er voorzichtig op duwt. Neem uit de oven en laat afkoelen. Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in 2 delen toe en klop het geheel nog 5 min. tot een luchtige botercrème. Klop de cacao en kirsch erdoor. Pureer de vlaaivulling met een staafmixer.
Leg de biscuit met het bakpapier naar boven op het werkblad en trek het bakpapier er voorzichtig af. Snijd er 4 vierkanten uit van 16 x 16 cm. Bestrijk elk vierkant met ¼ van de botercrème en vervolgens met ¼ van de vlaaivulling. Leg de 4 plakken zorgvuldig op elkaar. Rol de twee kleuren fondant tot een lange staaf. Pak beide uiteinden vast en draai ze in tegengestelde richting in elkaar (als een twister). Verdeel weer in 2 stukken, rol uit tot strengen en draai die weer om elkaar heen. Kneed vervolgens weer tot een bol. De rolfondant is nu gemarmerd.
Rol de helft van de gemarmerde fondant uit tot een lap van ca 3 mm dik en snijd er een vierkant van 16 x 16 cm uit. Leg op de plakken biscuits met botercrème en druk voorzichtig aan. Zet 15 min. in de vriezer. Snijd de taart met een scherp mes voorzichtig in vierkante petitfours van 4 x 4 cm. Vorm van de rest van de fondant roosjes en leg die op de petitfours.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
100 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
100 g zelfrijzend bakmeel
150 g ongezouten roomboter
150 g poedersuiker
1 el cacaopoeder
2 el kirsch
8 el vlaaivulling kersen
125 g witte rolfondant
125 g rode rolfondant
Dit heb je nodig
mixer
bakpapier
staafmixer
deegroller