Kipgehaktballetjes met cranberrysaus
Gehaktballetjes mogen iedere dag! Vooral deze kipvariantjes met cranberrysaus zorgen voor een feest op tafel.
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Bestrooi het kipgehakt met peper en eventueel zout en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 6 min. rondom goudbruin en gaar. Voeg de cranberrysaus toe en verwarm 2 min. mee op laag vuur.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm en kook in 6 min. beetgaar.
Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst, snijbonen en kipgehaktballetjes met de cranberrysaus over de borden en garneer met het amandelschaafsel.
Kipgehaktballetjes met cranberrysaus
Gehaktballetjes mogen iedere dag! Vooral deze kipvariantjes met cranberrysaus zorgen voor een feest op tafel.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Bestrooi het kipgehakt met peper en eventueel zout en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 6 min. rondom goudbruin en gaar. Voeg de cranberrysaus toe en verwarm 2 min. mee op laag vuur.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm en kook in 6 min. beetgaar.
Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst, snijbonen en kipgehaktballetjes met de cranberrysaus over de borden en garneer met het amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
30 g amandelschaafsel
300 g scharrel kipgehakt
2 el milde olijfolie
250 g Ocean spray cranberry sauce in pot
800 g snijbonen
15 verse peterselie