Kipgehaktballetjes met cranberrysaus
bewaar
bewaar

Kipgehaktballetjes met cranberrysaus

Gehaktballetjes mogen iedere dag! Vooral deze kipvariantjes met cranberrysaus zorgen voor een feest op tafel.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

Bestrooi het kipgehakt met peper en eventueel zout en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 6 min. rondom goudbruin en gaar. Voeg de cranberrysaus toe en verwarm 2 min. mee op laag vuur.

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm en kook in 6 min. beetgaar.

Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst, snijbonen en kipgehaktballetjes met de cranberrysaus over de borden en garneer met het amandelschaafsel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipgehaktballetjes met cranberrysaus

Gehaktballetjes mogen iedere dag! Vooral deze kipvariantjes met cranberrysaus zorgen voor een feest op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig