Geroosterde kip met cranberryglaze
bewaar
bewaar

Geroosterde kip met cranberryglaze

15 min. bereiden / 1 uur 10 min. oventijd / 15 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de kip (bewaar het) en dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de hele kip en de holte met peper en eventueel zout.

Snijd de sinaasappel in parten en de tuttifrutti grof. Vul de holte van de kip met het mengsel en bind de poten bij elkaar met het elastiek.

Meng de cranberrysaus met de mayonaise en bestrijk de kip rondom met dit cranberry-mengsel. Leg de kip met de borst naar beneden op een ovenrooster en rooster 1 uur en 10 min. in het midden van de oven. Zet tijdens het roosteren de ovenschaal op de bodem van de oven om het vet op te vangen.

Draai de kip na 45 min. en rooster nog ca. 25 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.

Neem de kip uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt rusten.

algemeenLekker met aardappelgratin (het gerecht is dan niet meer gluten-en lactosevrij), haricots verts en extra cranberrysaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde kip met cranberryglaze

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig