Mega chocolate chip cookie met ijs & chocoladesaus
Van deze mega chocolate chip cookie eet je met z'n achten. Sharing is caring.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pecannoten grof. Meng de mix voor chocolate chip cookies, het water, de chocolade chunks uit het pak en 60 g pecannoten (per 8 personen) met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed vervolgens met de hand door tot een soepel deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een cirkel van Ø 30 cm en 1 cm dik op de bakplaat. Bak de mega cookie in ca. 25 min. gaar in de oven, laat 15 min. afkoelen.
Breng ondertussen een pan met een laag water aan de kook en hang een hitte-bestendige kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de kom (au bain-marie). Serveer de mega chocolate chip cookie met de bollen slagroomijs, besprenkel met de gesmolten chocolade en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Mega chocolate chip cookie met ijs & chocoladesaus
Van deze mega chocolate chip cookie eet je met z'n achten. Sharing is caring.
nagerecht
null personen
395 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pecannoten grof. Meng de mix voor chocolate chip cookies, het water, de chocolade chunks uit het pak en 60 g pecannoten (per 8 personen) met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed vervolgens met de hand door tot een soepel deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een cirkel van Ø 30 cm en 1 cm dik op de bakplaat. Bak de mega cookie in ca. 25 min. gaar in de oven, laat 15 min. afkoelen.
Breng ondertussen een pan met een laag water aan de kook en hang een hitte-bestendige kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de kom (au bain-marie). Serveer de mega chocolate chip cookie met de bollen slagroomijs, besprenkel met de gesmolten chocolade en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten pecannoten
445 g HomeMade complete mix voor chocolate chip cookies
40 ml water
30 g AH Biologisch extra pure chocolade 72%
5 bollen slagroomijs
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
bakpapier