Traybake van krieltjes, winterpeen en worst
In deze traybake rooster je wortel en aardappel, waardoor de zoetige smaak nog meer naar voren komt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grotere krieltjes. Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Snijd elk worstje in 3 stukken en verdeel ook over de bakplaat. Bak het geheel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Snijd ondertussen de bosui in flinterdunne ringetjes en verkruimel de witte kaas. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de bosui en kaas. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.
Traybake van krieltjes, winterpeen en worst
In deze traybake rooster je wortel en aardappel, waardoor de zoetige smaak nog meer naar voren komt.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grotere krieltjes. Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Snijd elk worstje in 3 stukken en verdeel ook over de bakplaat. Bak het geheel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Snijd ondertussen de bosui in flinterdunne ringetjes en verkruimel de witte kaas. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de bosui en kaas. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg winterpeen
500 g krieltjes
3 el milde olijfolie
2 tl komijnzaad
215 g AH Biologisch runderchipolata
6 bosuien
100 g witte kaas
1 sinaasappel
Dit heb je nodig
bakpapier