Traybake met knolselderij, winterpeen, pesto en witte kaas
Budgetproof, ketoproof, deze traybake heeft het allemaal! Met knolselderij, winterpeen, pesto en witte kaas wordt dit hoofdgerecht een waar succes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en winterpeen en snijd in repen van ca. 5 cm. Snijd de witte kaas in vier gelijke stukken en meng met ⅔ van de olie.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Meng de pesto met 1 el (per 2 personen) citroensap en roer door de groente.
Verdeel de groente en witte kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Meng de sla met de rest van de olie, een ½ el (per 2 personen) citroensap en peper. Verdeel de sla over borden, leg de groente erop en breek de stukken witte kaas erover. Besprenkel met de rest van de pesto en ½ tl (per 2 personen) citroenrasp.
Traybake met knolselderij, winterpeen, pesto en witte kaas
Budgetproof, ketoproof, deze traybake heeft het allemaal! Met knolselderij, winterpeen, pesto en witte kaas wordt dit hoofdgerecht een waar succes.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en winterpeen en snijd in repen van ca. 5 cm. Snijd de witte kaas in vier gelijke stukken en meng met ⅔ van de olie.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Meng de pesto met 1 el (per 2 personen) citroensap en roer door de groente.
Verdeel de groente en witte kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Meng de sla met de rest van de olie, een ½ el (per 2 personen) citroensap en peper. Verdeel de sla over borden, leg de groente erop en breek de stukken witte kaas erover. Besprenkel met de rest van de pesto en ½ tl (per 2 personen) citroenrasp.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g knolselderij
300 g winterpeen
100 g witte kaas
1½ el milde olijfolie
½ citroen
60 g groene pesto
85 g rucola slamelange