Lasagne met kastanjechampignons, cavolo nero en gormas
Tijd voor comfort food met deze heerlijke lasagne! Extra romig door zelfgemaakte bechamelsaus en gormas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in de hapjespan en bak de champignons en roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de knoflook en de tijmblaadjes toe en bak nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde (roux). Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe (bechamel). Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 1 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamel. Verdeel hier ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het champignonmengsel en ⅓ van de rest van de bechamel over. Herhaal 2 keer. Snijd de gormas in stukjes en verdeel over de lasagne. Bak in de oven ca. 35 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met kastanjechampignons, cavolo nero en gormas
Tijd voor comfort food met deze heerlijke lasagne! Extra romig door zelfgemaakte bechamelsaus en gormas.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in de hapjespan en bak de champignons en roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de knoflook en de tijmblaadjes toe en bak nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde (roux). Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe (bechamel). Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 1 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamel. Verdeel hier ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het champignonmengsel en ⅓ van de rest van de bechamel over. Herhaal 2 keer. Snijd de gormas in stukjes en verdeel over de lasagne. Bak in de oven ca. 35 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g AH Biologisch kastanjechampignons
2 tenen knoflook
7½ g verse tijm
2 el milde olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 tl gemalen nootmuskaat
250 g verse lasagne all’uovo
170 g gormas kaas 70+
Dit heb je nodig
keukenpapier
garde
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
aluminiumfolie