Lasagne met kastanjechampignons, cavolo nero en gormas
bewaar
bewaar

Lasagne met kastanjechampignons, cavolo nero en gormas

Tijd voor comfort food met deze heerlijke lasagne! Extra romig door zelfgemaakte bechamelsaus en gormas.

25 min. bereiden / 35 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit de olie in de hapjespan en bak de champignons en roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de knoflook en de tijmblaadjes toe en bak nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde (roux). Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe (bechamel). Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 1 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamel. Verdeel hier ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het champignonmengsel en ⅓ van de rest van de bechamel over. Herhaal 2 keer. Snijd de gormas in stukjes en verdeel over de lasagne. Bak in de oven ca. 35 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

bereidingstipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen tijdens het voorverwarmen van de oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie en warm ca. 20 min. in de oven op.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met kastanjechampignons, cavolo nero en gormas

Tijd voor comfort food met deze heerlijke lasagne! Extra romig door zelfgemaakte bechamelsaus en gormas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig