Gevulde paprika met feta & muntcouscous
Zoete rode puntpaprika gaat perfect samen met kruidige couscous. De zon op je bord!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over en roer door. Dek af en laat 10 min. staan.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten. Snipper de sjalotten, snijd de blaadjes van de munt fijn en verkruimel de feta.
Roer de couscous los met een vork en meng de sjalot, paprikapoeder, komijn en olie erdoor. Schep de abrikozenstukjes, de helft van de munt en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de couscous over de paprikahelften en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s ca. 15 min. onder in de oven.
Verdeel de veldsla over de borden en leg de paprikahelften erop. Bestrooi met de rest van de munt en serveer.
Gevulde paprika met feta & muntcouscous
Zoete rode puntpaprika gaat perfect samen met kruidige couscous. De zon op je bord!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over en roer door. Dek af en laat 10 min. staan.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten. Snipper de sjalotten, snijd de blaadjes van de munt fijn en verkruimel de feta.
Roer de couscous los met een vork en meng de sjalot, paprikapoeder, komijn en olie erdoor. Schep de abrikozenstukjes, de helft van de munt en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de couscous over de paprikahelften en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s ca. 15 min. onder in de oven.
Verdeel de veldsla over de borden en leg de paprikahelften erop. Bestrooi met de rest van de munt en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
400 ml kokend water
6 puntpaprika's
2 sjalotjes
15 g verse munt
150 g AH Biologische feta 50+
4 g gerookte-paprikapoeder
5 g gemalen komijn
4 el traditionele olijfolie
40 g gewelde abrikozenstukjes
75 g biologische veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier