Aziatische zalm met mihoensalade
Hoisin als marinade voor de zalm. Geniaal!
Aan de slag
Breng de azijn en honing met het water in een steelpan aan de kook en zet het vuur dan uit. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen met een dunschiller in de lengte in linten. Snijd de radijsjes in plakjes. Leg de peen en radijs in het azijnmengsel, schep om en laat staan tot gebruik.
Dep ondertussen de zalm droog en snijd in 4 gelijke porties (per 4 personen). Besmeer met het bakkwastje rondom met 2/5 van de woksaus en bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Breek de mihoen in stukken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng met de rest van de woksaus. Snijd de snoepkomkommers in plakjes.
Giet de peen en radijs af. Meng met de mihoen en komkommer. Verdeel de mihoensalade over de borden en verdeel de zalm erover.
Aziatische zalm met mihoensalade
Hoisin als marinade voor de zalm. Geniaal!
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng de azijn en honing met het water in een steelpan aan de kook en zet het vuur dan uit. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen met een dunschiller in de lengte in linten. Snijd de radijsjes in plakjes. Leg de peen en radijs in het azijnmengsel, schep om en laat staan tot gebruik.
Dep ondertussen de zalm droog en snijd in 4 gelijke porties (per 4 personen). Besmeer met het bakkwastje rondom met 2/5 van de woksaus en bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Breek de mihoen in stukken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng met de rest van de woksaus. Snijd de snoepkomkommers in plakjes.
Giet de peen en radijs af. Meng met de mihoen en komkommer. Verdeel de mihoensalade over de borden en verdeel de zalm erover.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml azijn
2 el vloeibare honing
100 ml water
1 winterpeen
200 g radijsjes
300 g verse zalmfilets
5 el Go-Tan all natural woksaus hoisin
1 el sesamzaad
1 el arachideolie
250 g Go-Tan mihoen
200 g snoepkomkommers
Dit heb je nodig
dunschiller
bakkwastje