Stoof van kippendij, bier & groenten
Voor dit pannetje hoef je maar 5 ingrediënten in huis te halen. Lekker makkelijk, toch?
Aan de slag
Snijd de krieltjes in 4 parten. Neem de kipdijfilet en snijd elke kipdij in 4 gelijke stukken. Bestrooi de kip met ⅓ van de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg het bier toe en roer de aanbaksels van de bodem los. Voeg de krieltjes, tijm en de ovengroente toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Stoof van kippendij, bier & groenten
Instructievideo - 00:20 min.
Stoof van kippendij, bier & groenten
Voor dit pannetje hoef je maar 5 ingrediënten in huis te halen. Lekker makkelijk, toch?
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de krieltjes in 4 parten. Neem de kipdijfilet en snijd elke kipdij in 4 gelijke stukken. Bestrooi de kip met ⅓ van de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg het bier toe en roer de aanbaksels van de bodem los. Voeg de krieltjes, tijm en de ovengroente toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
400 g kipdijfilet
3 el tarwebloem
2 el milde olijfolie
6 takjes verse tijm
500 ml Brouwers bier 0.0 %
600 g ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui