Vega pokébowl met gemarineerde mango
Poké maar net even anders: met quinoa in plaats van rijst.
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng de mango met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten. Meng het limoenrasp door de sojabonen.
Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, mango, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar. Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.
Vega pokébowl met gemarineerde mango
Poké maar net even anders: met quinoa in plaats van rijst.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng de mango met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten. Meng het limoenrasp door de sojabonen.
Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, mango, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar. Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g driekleurenquinoa
1 grote rode ui
50 ml water
50 ml rijstazijn
1 limoen
1 mango
1 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 avocado
100 g koelverse sojabonen
2 el vegan mayonaise
2 tl sriracha