Mini-saucijzenbroodjes met kip
Sauzijcenbroodjes zijn misschien wel het ultieme bladerdeeghapje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op een snijplank, halveer in de lengte en bestrijk met de sambal.
Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden. Vouw de lange kant van het deeg over de worst en druk goed aan met een vork, zodat je een mooie afdruk krijgt.
Splits het ei, klopt de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 16 stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
Mini-saucijzenbroodjes met kip
Instructievideo - 00:22 min.
Mini-saucijzenbroodjes met kip
Sauzijcenbroodjes zijn misschien wel het ultieme bladerdeeghapje!
null porties
55 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op een snijplank, halveer in de lengte en bestrijk met de sambal.
Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden. Vouw de lange kant van het deeg over de worst en druk goed aan met een vork, zodat je een mooie afdruk krijgt.
Splits het ei, klopt de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 16 stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
1 el sambal badjak
4 AH Biologisch kipworsten
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
bakpapier