Koekjes met witte chocola en pistache van Nigella Lawson
Fancy a chocolate chip?? Ja! De pistache en witte chocola maken het koekje nét een beetje extra.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat het zacht wordt. Maal 100 g pistachenoten fijn in het bakje van de staafmixer. Hak de chocola grof.
Roer de boter en twee soorten suiker tot een zacht, bijna mousse-achtig mengsel. Roer de vanille en het ei erdoor en vervolgens de bloem en baking soda. Maak je geen zorgen als het lijkt of het mengsel gaat schiften wanneer je het ei erdoor klopt. Werk er wanneer je een glad, dik deeg hebt de chocola, de gehakte en hele noten door.
Trek stukjes van het deeg af en rol ze tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze met veel tussenruimte op de met bakpapier beklede bakplaten en zet ze 10 tot 12 min. in de oven. Ze moeten in het midden bleekgoud en aan de rand wat donkerder zijn. Laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen om ze wat op te laten stijven, voordat je ze op een metalen rooster legt om ze af te laten koelen.
Koekjes met witte chocola en pistache van Nigella Lawson
Fancy a chocolate chip?? Ja! De pistache en witte chocola maken het koekje nét een beetje extra.
null porties
120 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat het zacht wordt. Maal 100 g pistachenoten fijn in het bakje van de staafmixer. Hak de chocola grof.
Roer de boter en twee soorten suiker tot een zacht, bijna mousse-achtig mengsel. Roer de vanille en het ei erdoor en vervolgens de bloem en baking soda. Maak je geen zorgen als het lijkt of het mengsel gaat schiften wanneer je het ei erdoor klopt. Werk er wanneer je een glad, dik deeg hebt de chocola, de gehakte en hele noten door.
Trek stukjes van het deeg af en rol ze tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze met veel tussenruimte op de met bakpapier beklede bakplaten en zet ze 10 tot 12 min. in de oven. Ze moeten in het midden bleekgoud en aan de rand wat donkerder zijn. Laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen om ze wat op te laten stijven, voordat je ze op een metalen rooster legt om ze af te laten koelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
225 g gepelde pistachenoten
125 g witte chocolade
125 g fijne kristalsuiker
100 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
1 groot ei
150 g tarwebloem
1 tl baking soda
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier