Koekjes met witte chocola en pistache van Nigella Lawson
bewaar
bewaar

Koekjes met witte chocola en pistache van Nigella Lawson

Fancy a chocolate chip?? Ja! De pistache en witte chocola maken het koekje nét een beetje extra.

20 min. bereiden / 12 min. oventijd / 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat het zacht wordt. Maal 100 g pistachenoten fijn in het bakje van de staafmixer. Hak de chocola grof.

Roer de boter en twee soorten suiker tot een zacht, bijna mousse-achtig mengsel. Roer de vanille en het ei erdoor en vervolgens de bloem en baking soda. Maak je geen zorgen als het lijkt of het mengsel gaat schiften wanneer je het ei erdoor klopt. Werk er wanneer je een glad, dik deeg hebt de chocola, de gehakte en hele noten door.

Trek stukjes van het deeg af en rol ze tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze met veel tussenruimte op de met bakpapier beklede bakplaten en zet ze 10 tot 12 min. in de oven. Ze moeten in het midden bleekgoud en aan de rand wat donkerder zijn. Laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen om ze wat op te laten stijven, voordat je ze op een metalen rooster legt om ze af te laten koelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koekjes met witte chocola en pistache van Nigella Lawson

Fancy a chocolate chip?? Ja! De pistache en witte chocola maken het koekje nét een beetje extra.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig