Griekse traybake met kip & muntyoghurt
Deze groenten gaan samen met de kip op de bakplaat de oven in. De oven doet de rest. Daarbij een frisse muntyoghurtdip.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de uien in parten. Snijd de kip in stukken van 4 cm en schep om met de ovengroente, cherrytomaten, mediterrane kruiden, olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de Griekse yoghurt en peper.
Giet de olijven af en schep door de groente en kip en verdeel over borden. Serveer de munt-yoghurtdip erbij.
Griekse traybake met kip & muntyoghurt
Deze groenten gaan samen met de kip op de bakplaat de oven in. De oven doet de rest. Daarbij een frisse muntyoghurtdip.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de uien in parten. Snijd de kip in stukken van 4 cm en schep om met de ovengroente, cherrytomaten, mediterrane kruiden, olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de Griekse yoghurt en peper.
Giet de olijven af en schep door de groente en kip en verdeel over borden. Serveer de munt-yoghurtdip erbij.
algemeen:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Biologische rode uien
300 g kipfilets
1¼ kg ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli
250 g cherrytomaten
4 g mediterrane kruiden
3 el milde olijfolie
15 g verse munt
150 g Griekse yoghurt
200 g groene olijven gevuld met citroen
Dit heb je nodig
bakpapier