Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei
Romig door de kokos en pittig door de currypasta. Deze smaakvolle vegacurry staat in 20 min op tafel.
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. gaar, giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en fruit de currypasta 2 min Voeg de wokgroente en sugarsnaps toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erop en leg 2 halve eieren erbij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de koriander.
Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei
Romig door de kokos en pittig door de currypasta. Deze smaakvolle vegacurry staat in 20 min op tafel.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. gaar, giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en fruit de currypasta 2 min Voeg de wokgroente en sugarsnaps toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erop en leg 2 halve eieren erbij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Lassie halfvolkorenrijst
2 el arachideolie
70 g panang currypasta
600 g Thaise wokgroente
200 g sugarsnaps
400 ml kokosmelk
4 middelgrote eieren
30 g amandelschaafsel
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
hapjespan of wok